digitaal werkboekje 'mijn eiland' middenbouw

Bestel 1 boekje per school.
Let op: soms lukt het betalen niet via telefoon, maar wel via een desktop. 

Na bestelling krijg je de bestanden via de mail van junior@octopusacademie.nl binnen 1-2 werkdagen gemaild. NB: bij een enkeling komen deze mailtjes helaas in de spambox terecht.

Dit werkboekje is niet gebonden aan een bepaald jaar of seizoen en kan dus altijd gebruikt en besteld worden. In het boekje zoeken de leerlingen informatie over de wereld en ontwerpen ze uiteindelijk hun eigen eiland. Mijn schatting is dat het geschikt is voor leerlingen uit groep 6, voor leerlingen met H/V advies uit groep 5 en voor hoogbegaafde leerlingen uit groep (3/)4/5/6.  Er is ook een bovenbouw versie van dit werkboekje, met dezelfde soort opdrachten.

De doelen in dit boekje zijn:
·     Ik kan informatie vinden, dit analyseren, weergeven en conclusies trekken

·     Ik kan mijn mening uitleggen

·     Ik kan logisch nadenken (welke hoort er niet bij)

·     Ik kan out of the box /creatief iets nieuws bedenken (fantasiedier, naam, taal, kinderactiviteiten, uitloopopdracht)

·     Ik kan een eiland en huis ontwerpen

·     Ik kan een woordzoeker oplossen


In dit boekje zitten 8 opdrachten en 1 uitloopopdracht. Leerlingen kunnen in totaal zo'n 10-20 uur met dit werkboekje bezig, afhankelijk van de eisen die de leerkracht stelt. 
Leerlingen die in dit werkboekje gaan werken, zullen vooral instructie nodig hebben op het proces. Vooral bij de grotere opdrachten die bestaan uit een aantal deelopdrachten. Sommige leerlingen hebben ook instructie nodig over hoe een goede zoekopdracht te doen en hoe betrouwbare informatie te vinden. 
De leerlingen kunnen digitaal in het boekje hun antwoorden zetten (in de tekstvakken). Het kan ook uitgeprint worden en met de pen ingevuld. Je krijgt zowel een pdf als een word-versie toe gemaild. Er zit ook een antwoordboekje bij.

digitaal werkboekje 'mijn eiland' middenbouw

-

Bijzondere vrijstellingsregeling kleine ondernemingen, gratis verzending

Aan winkelmandje toevoegen

Standaard verzending 1 - 2 Werkdagen